Velkommen til våre langseilassider!

Etter å ha solgt to leiligheter, kjøpt båt og bodd i den en vinter på Aker Brygge, er vi nå endelig på tur. På disse sidene kan du lese mer om vår langseilas. Her kan du lese mer om vår bakgrunn og forberedelsene til turen.

  Hvor er Sedna nå?
Her finner du vår siste innsendte posisjonsrapport! (LA8IOA er vår posisjon).

 

Nyheter!

15.06.06: Fra Azorene til Irland
Sedna seiler nå mot Irland

.Les daglige rapporter

NNederlandske perler
De siste ukene i Karibia tilbrakte vi på tre av øyene i de Nederlandske Antillene. Statia har en spennende historie, en flott marinepark og bier i fjellet. Saba sjarmerte oss i senk og ble straks en av våre favoritter. På Sint Maarten dominerer masseturisme, tax free butikker og kasinoer med blinkende lysreklame. Her forberedte vi oss selv og båten på en ny atlanterhavskrysning. (04.06.06). Les mer og se Fotoalbum X.

     
Atlanterhavskrysning - Sint Maarten til Azorene
Lasse la ut vår daglige logg her på hjemmesidene våre under overfarten. (22.05.06). Les loggen og se Fotoalbum Atlanterhavskrysning Sint Maarten - Azorene.
     
I asken
Askeregn og en rykende vulkan, en by begravd i aske, vakker natur og en engasjert guide gjorde Montserrat til en opplevelse vi sent vil glemme. Fra Montserrat seilte vi forbi kongedømmet Redonda til Nevis. På St. Kitts & Nevis besøkte vi vakre gamle sukkerplantasjer. (6. april 2006). Les mer og se Fotoalbum IX.
     
To uker, tre øyer
Vi fortsetter seilasen nordover sammen med Kari og Eilif i Blå fra Bergen. På Guadeloupe var vi høyt oppe den ene dagen og langt nede i tekniske uhumskheter den neste. Det var historisk sus over English Harbour og Nelson’s Dockyard på Antigua, mens seilasen ut mellom revene fra Green Island ble litt for spennende. På Barbuda ble vi overveldet av hyggelige mennesker, fregattfugler og dønninger. (30. mars 2006). Les mer og se Fotoalbum VIII.
     
Europa i Karibia
De siste ukene har vi fortsatt ferden nordover. På franske Martinique fikk vi oppleve europeisk storby, historisk interessante steder og litt motgang på den tekniske fronten. Dominica ga oss fantastiske naturopplevelser med sine høye fjell og grønne vegetasjon. På idylliske Iles des Saintes utforsket vi Terre D’en Haut til fots og kom i nærkontakt med iguana. (18. mars 2006). Les mer og se Fotoalbum VII.
     
Cruising the Caribbean
De to siste månedene har vi tilbrakt i St. Vincent & the Grenadines, på Carriacou og Grenada. Grenadinene skal være noe av det beste Karibien har å by på. Vi har seilt fra palmeøy til palmeøy, det er hvite sandstrender og krystallklart vann. (15. februar 2006). Les mer og se Fotoalbum VI.
     
Endelig fremme!
Vi har nå ankret opp i Admirality Bay utenfor Bequia. Her har vi hatt besøk av familie og feiret en litt annerledes jul med grilling på stranden. Men gløgg og pepperkaker, svinekjøtt, øl og aquavit er det blitt for det! (30. desember 2005). Les mer og se Fotoalbum V.
     
Atlanterhavskrysning
Under overfarten sendte vi en daglig logg på mail til Lasse. Han har så lagt loggen ut på disse sidene. (14. desember 2005). Les loggen og se Fotoalbum Atlanterhavskrysning.
     
Flotte naturopplevelser og besøk hjemmefra
Vi har nå ankommet Las Palmas, Gran Canaria. Med overfarten fra Portugal til Porto Santo og videre til Gran Canaria kom endelig sydentemperaturene, og vi storkoser oss i den delige sommervarmen. (31. oktober 2005). Les mer og se Fotoalbum IV.
     
Biscaya er krysset!
I løpet av de siste ukene har vi besøkt vårt foreløpige favorittsted, Herm. Vi har opplevd en skikkelig tåkeseilas og vært vitner til avmasting av en fransk seilbåt. Den beryktede og fryktede Biscayabukta er overvunnet og vi har utført borgerplikten i La Coruña. Nå cruiser vi nedover atlanterhavskysten i Portugal mot Lisboa. (29. august 2005). Les mer og se Fotoalbum III b.
 
Sidene om Sedna er oppdatert
Her finner du også oppskriften på en Sedna. (29. august 2005). Les mer...

 
   
Bilder fra Guernsey og Herm
Vi har lagt ut bilder fra Guernsey og Herm i Fotoalbum III a.
     

Tøff start i Nederland og fyrverkeri i Cherbourg
Vi har opplevd en hel del de siste ukene. Reisebrevet handler i korte trekk om nervøs innseiling, grunnstøting, sykehusbesøk, Amsterdam by night, løft av båt, tauing av trimaran, møte med kjente, bra seilas, revning av seil og feiring av Frankrikes nasjonaldag. (17. juli 2005). Les mer...

     
Den første etappen
Det er 25. juni i dag og den første måneden er snart forbi. Vi er i Tönning ved Eider i Tyskland. Jeg har rigget meg til på dekk under solseilet for å skrive en liten reiserapport. (25. juni 2005). Les mer...